top of page

Siden 2016 har jeg utført rundt 50 energivurderinger av boliger som kvalifiserte for Enova støtte. Jeg har også arbeidet med materialer vurderinger i større prosjekter, hvor CO2, vedlikehold, levetid, funksjonalitet, dagslys og energi var sentrale elementer. Her kan du se utvalg av mine prosjekter som rådgiver:

Type_web.gif

Energianalyse er anderledes for hvert hus men det finnes noen felles trekk for boliger fra samme tidsperiode. Boliger fra 60-tallet er isolert noe, har kjeller under bakken som de fleste bruker som kjellerstue. Det er ikke så kaldt inn i husene men de fleste opplever høy energibruk på vinteren og trekk fra vinduer.

For hver bolig settes det opp ulike scenarioer og her vises det et eksempel på hvordan boligen analyseres for å finne de mest hensiktsmessige tiltakene.

Skjermbilde 2024-04-03 kl. 16.55.01.png

Energianalyse er anderledes for hvert hus men det finnes noen felles trekk for boliger fra samme tidsperiode. Boliger fra 70-tallet er isolert noe i veggene og gulv og betydelig mer i tak. Ofte har disse ingen loft som kan være litt utfordrende når taket skal etterisoleres. Det er ikke så kaldt inn i husene men de fleste opplever høy energibruk på vinteren og trekk fra vinduer.

bottom of page